van exclusieve cocktails tot fine dining

Horecatrends in casino’s: van exclusieve cocktails tot fine dining

Casino’s moeten steeds meer uit de kast halen om bezoekers te trekken. Veel casino’s hebben het echt moeilijk en dit komt vooral door de komst van online casino’s zoals de website betorycasinos.com. Doordat er steeds meer casino’s zijn wordt het echt lastig voor bedrijven om nog op te vallen. Waarom zou je de deur nog uitgaan om een casino te bezoeken als je ook thuis kan gokken? Het draait hierdoor steeds meer om beleving in het casino. Hiervoor slaan ze de handen ineen met de horecabranche. Maar welke horecatrends komen we vandaag de dag tegen in het casino? Wij besloten er eens in te duiken en te kijken wat je tegenkomt in het casino.

Overnachting in een luxe hotel tijdens het gokken

Een horecatrend die we echt zien ontstaan in Nederland is een overnachting in een hotel. Dit fenomeen zagen we natuurlijk al jaren in het buitenland. Las Vegas is natuurlijk de plek waar het allemaal jaren geleden begon. Het draait al lang niet meer alleen om gokken, maar om een weekendje vermaakt worden. In Nederland zien we deze trend nu ook ontstaan. We verblijven steeds vaker direct bij het casino. Zo hoeven we net als bij online gokken de deur niet meer uit als we gaan spelen in het casino. Je kan letterlijk via een speciale gang rechtstreeks naar het casino wandelen om te gokken.

Gokken combineren met een avondje fine dining

Als je denkt aan een casino bezoeken, dan denk je eigenlijk niet zo snel aan fine dining. Toch is het een horecatrend die we steeds vaker tegenkomen. Een bezoek aan het casino wordt dan gecombineerd met een luxe diner. Soms heb je hierbij zelfs rechtstreeks uitzicht op de speelzaal. Je wordt alleen niet afgeleid door de geluiden van gokmachines. Je krijgt een prachtig uitzicht op de hal waar gespeeld kan worden terwijl je geniet van lokale streekgerechten. Er wordt hierbij zelfs gekeken naar welke ingrediënten een rol spelen in het seizoen. Deze worden toegepast in de gerechten die geserveerd worden. Het niveau van de restaurants in het casino is de laatste tijd echt gegroeid. Er is geïnvesteerd in chefkoks en culinaire specialisten die een geweldige avond uit verzorgen voor casino bezoekers.

Gratis kleine hapjes en drankjes serveren in het casino

Nog een trend om spelers binnen te krijgen is het serveren van kleine hapjes en drankjes in het casino. Verschillende casino’s werken hier al mee om zich te onderscheiden. Het is wel iets wat we vooral in gokhallen zien en niet echt in de casino’s die zich inzetten op een avondje uit. Terwijl de spelers aan het gokken zijn op de automaten komen er mensen langs met schalen vol hapjes. Er worden daarbij ook rondes gemaakt waarbij gratis frisdrank uitgedeeld wordt. Gastvrijheid staat hierin voorop. Het idee hierin is dat spelers ook langer blijven gokken als ze in de watten gelegd worden. Dit is een trend waarmee vooral gokhallen een poging doen om op te vallen bij het publiek. Ze hebben het lastig sinds de nieuwe regelgeving in Nederland en ze hopen hiermee toch weer meer publiek te trekken.

VIP programma’s met exclusief eten

Om spelers meer te laten binden aan het casino zien we steeds vaker dat er VIP programma’s ingezet worden. Spelers kunnen door geld in te zetten en vaak terug te keren punten verdienen. Als ze een bepaalde rang of puntenaantal bereikt hebben krijgen ze een uitnodiging voor een exclusief diner. Dit diner vind plaats in het casino restaurants en spelers hoeven hier vaak niet voor te betalen. Dit past opnieuw in het rijtje met het in de watten leggen van casino spelers. We zien dit steeds vaker als horecatrend terugkeren bij de Nederlandse casino’s. Dit lijkt ook het enige wapen te zijn om spelers naar het casino toe te lokken.