Sergio Herman - Restaurants, Vriendin, Vermogen en meer weetjes
Bron: Instagram Sergio Herman

Sergio Herman: Restaurants, Vriendin, Vermogen en meer weetjes

De in Oostburg geboren Sergio Herman is een Nederlandse horecaondernemer en chef-kok. “Oud Sluis” is een restaurant met drie Michelinsterren. Sergio was tot 2013 eigenaar van “The Jane”, “Le Pristine” en “Blueness” zijn voorbeelden van restaurants die Herman in bezit heeft of had. Naast deze bekende etablissementen neemt Sergio Herman tegenwoordig alle vrijheid, om op artistiek kookgebied exclusieve tafelmomenten te creëren, in zijn nieuwste restaurant in Antwerpen. Dit doet hij samen met zijn professionele team.

Herman weer in de keuken

Nadat de 54-jarige horecaondernemer zelf jaren niet meer in de keuken had gestaan, heeft hij de pannen weer opgepakt en staat sinds 2023 weer af en toe achter het fornuis. Hij wilde geen gezeur meer en richt zich op een nieuw restaurant in Antwerpen.

Carrière

De wieg van Sergio stond dus in Oostburg, waar hij ook is opgegroeid. Net als zijn klasgenoten van de basisschool, ging hij naar de Mavo, maar maakte deze niet af. Hij was met veel te veel andere dingen bezig en interesseerde zich weinig voor school. De vader van Sergio was kok en stuurde hem op de leeftijd van 16 jaar naar Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Het was niet echt de bedoeling dat Sergio kok zou worden, maar er moest hem discipline worden bijgebracht. Regelmatig werkte Herman tijdens zijn schooltijd bij zijn vader in de zaak.

“De Swaen”

Sergio Herman ging na zijn afstuderen, werken bij meesterkok Cas Spijkers. Dit deed hij onbetaald. Eigenlijk had Spijkers geen zin om de jonge kok aan te nemen, omdat hij een bijbaantje had in een snackbar. Toch mocht hij komen werken in “De Swaen”, mede omdat hij gratis kwam werken voor Spijkers. Uiteindelijk heeft Sergio het vak hier goed geleerd en heeft hij zich ontwikkeld tot een van de beste koks in Nederland.

Sluiting restaurant

Nadat Sergio jarenlang zijn restaurant “Oud Sluis” had gerund, stopte hij ermee in 2013. De druk was te hoog en Herman besloot om de zaak te sluiten. Dit restaurantavontuur eindigde met een emotionele brief op Twitter en Facebook. De druk was dusdanig hoog, dat Sergio er teveel onder gebukt ging.

Verdere loopbaan Sergio Herman

Sergio heeft, ondanks de prestatiedruk die hij ondervond, niet stilgezeten. Een aantal restaurants die hij op heeft gestart zijn bijna allemaal erg succesvol of geweest.

“Pure C”

“Pure C” werd geopend in 2010. Dit restaurant was gesitueerd in Cadzand in Zeeland en behaalde de eerste Michelinster in 2011. In 2018 werd een tweede ster toegekend. Omdat Sergio zich met andere projecten ging bezighouden, besloot de chef-kok om het restaurant in september 2023 te sluiten.

“The Jane”

2014 Was het jaar dat Sergio samen met Nick Bril restaurant “The Jane” in Antwerpen opende. Al jaren werkten de twee samen. Het streven was om dit restaurant laagdrempelig te houden. Het restaurant ontving twee maal een Michelinster. Herman stapte in 2021 uit dit restaurant. Nick Bril werd volledig eigenaar.

Uiteindelijk opende Sergio nog een aantal etablissementen waaronder “Blueness” en “Le Pristine”. Blueness is in de zomer van 2024 de stekker uitgetrokken wegens een te laag rendement. “Le Pristine” is een Italiaans restaurant wat in 2021 te boek stond als “hoogste nieuwkomer”.

Prive Privee

Sergio Herman opende dit restaurant in oktober 2024. Het is een restaurant waar je met niet meer dan 24 personen kunt eten. Het werken is geïnspireerd op de agenda van Sergio. Het is dus open wanneer hem dat uitkomt. Een aantal dagen per maand kunnen mensen zich via een linkje, wat via whatsapp wordt verstuurd, inschrijven voor een plekje.

Vermogen

Herman is op dit moment goed voor zo’n slordige 3,5 miljoen euro. Behalve koken heeft Sergio ook meegewerkt aan een aantal tv-programma’s waarvan o.a. Sergio over de grens een van de bekendste is. In dat programma reisde hij met bekende Belgen naar mooie landen om de lokale keuken te proeven. Frank Lammers was in het laatste seizoen als enige Nederlander te gast.

Vriendin en Relaties

In 2008 trouwde Sergio met ex-model en presentatrice Ellemieke Vermolen. Ellemieke was, voordat ze met Sergio in het huwelijk trad, getrouwd met John Ewbank. Dit huwelijk duurde echter maar 1 jaar. Ook had zij een relatie met Jan Smit.

Ellemieke en Sergio zijn na 13 jaar gescheiden. Waarschijnlijk heeft het drukke werkschema van Sergio, invloed gehad op zijn huwelijk met Ellemieke. Uit dit huwelijk werden 2 zoons, Noah en Zenna geboren. Samen kregen zij ook een zoontje Josha, een kindje wat stil werd geboren.

Ellemieke is nog regelmatig op televisie te zien. De laatste keer was tijdens Expeditie Robinson waar zij als 12e eindigde. Voor zover bekend, heeft Sergio geen nieuw3e vriendin. Vermoedelijk heeft de Chef-kok het te druk met zijn werkzaamheden.

Huidkanker

In 2022 openbaarde zich een naar incident in het leven van Herman. Sergio werd getroffen door kanker. De huidkanker openbaarde zich in een vergevorderd stadium. Toen Herman er na een te lange tijd uiteindelijk mee naar de arts ging, lag hij 2 dagen later op de operatietafel.

De kanker zat in zijn rug en moest snel worden verwijderd. Door deze ziekte is Sergio anders gaan denken. Hij wil meer kwaliteit in zijn leven. Dat heeft er ook mee te maken dat zijn vader op 58-jarige leeftijd Alzheimer kreeg. Sergio is nu zelf 54 jaar, dus 4 jaar verwijderd van de leeftijd dat zijn vader Alzheimer kreeg. Dat zet wel aan het denken.

Doordat er bij Sergio twee jaar geleden kanker werd ontdekt, is hij zich natuurlijk rot geschrokken. Plotseling werd hem duidelijk dat een mens erg kwetsbaar kan zijn. Al moet hij nog regelmatig voor controle, gelukkig is Sergio schoon verklaard van kanker en kan weer voluit genieten van het leven!

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *