Cocktails serveren in je restaurant

Cocktails serveren in je restaurant? Maak een goede start

Als je een restaurant hebt met een gezellige bar en een zonnig terras, dan kan het een goed idee zijn om cocktails te gaan serveren. Je kunt dan kiezen uit twee opties. Of je kiest voor bekende cocktails die iedereen kent, of je gaat je eigen drankjes mixen. Als je voor optie twee kiest dan maak je het jezelf natuurlijk wel een beetje lastiger. Het kan een hele klus zijn om iets origineels te verzinnen wat ook nog lekker is. Niet elk drankje met karamel zeezout valt in de smaak. Goed proeven is dus heel belangrijk. Doet dat niet alleen zelf, maar laat ook anderen proeven voordat je de cocktail met de naam van je zaak op de kaart zet.

Wanneer serveer je cocktails?

Cocktails met alcohol serveer je net zoals andere alcoholische dranken voornamelijk vanaf het einde van de middag. Er zijn mensen die een glas wijn en dus ook een cocktail bij de lunch niet afslaan, maar de meesten wachten ermee tot minstens 16.00 uur. Wil je ook de rest van de dag cocktails serveren dan kun je kiezen voor mocktails, dit zijn alcoholvrije mixdrankjes, meestal gemaakt van combinaties van vruchtensappen en limonade, aangevuld met andere ingrediënten die dus geen alcohol mogen bevatten. Je kunt deze drankjes dus ook voor mensen onder de 18 op de kaart zetten.

Een uitgebreid aanbod van cocktails

Als je in je zaak niet alleen maar een klein aantal bekende cocktails aanbiedt maar een uitgebreid assortiment dan is het natuurlijk ook leuk om die cocktails goed te presenteren. Je kunt ze bijvoorbeeld op een menukaart op hout laten zetten. Bij elke cocktail vermeld je wat erin zit en eventueel het alcoholpercentage. Dit voorkomt bovendien een hoop uitleg bij je gasten. Ze kunnen dan zelf zien wat er in het drankje zit en op basis daarvan een keuze maken.

Het cocktail uurtje

Als je de cocktails op je menukaart van Multimap graag wat extra aandacht wilt geven dan kun je een cocktail uurtje organiseren. Dat kan bijvoorbeeld tussen 17.00 en 18.00 uur maar ook ’s avonds na 22.00 uur als er geen diners meer geserveerd hoeven te worden. Je kunt ook een cocktailproeverij aanbieden bij wijze van activiteit tijdens een bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje. Zorg dan wel dat er ook wat te eten wordt geserveerd zoals een bittergarnituur of andere hartige hapjes. Cocktails drinken op een lege maag is vragen om moeilijkheden als het gaat om dronken worden. Bij een proeverij biedt je ook altijd alcoholvrije mocktails aan, zodat die ene vriendin of collega die geen alcohol drinkt omdat hij of zij dat nooit doet of vandaag de BOB is toch mee kan doen. Je kunt voor zo’n arrangement het beste een vaste prijs rekenen. Dat maakt het een stuk aantrekkelijker om te boeken, zeker voor een wat groter gezelschap.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *