Snel en foutloos betalingen verwerken

Snel en foutloos betalingen verwerken: een must voor hoge klanttevredenheid

Iedereen heeft tegenwoordig bijna altijd haast. Even snel een hapje eten, snel boodschappen doen of snel uitchecken uit je hotel want je moet de trein of het vliegtuig halen. Dat betekent dat snel en foutloos afrekenen heel belangrijk is. Klanten willen niet te lang in de rij staan en snel weer door met waar ze mee bezig zijn. Daarom kiezen steeds meer ondernemers voor handige systemen die heel veel dingen geautomatiseerd doen zodat dat afrekenen zo min mogelijk tijd kost.

De voordelen van de handheld in de horeca

In de horeca wordt de handheld steeds vaker gebruikt. Restaurants maken er bijna allemaal gebruik van. Het personeel op de vloer voert een bestelling in en die wordt meteen doorgestuurd naar de bar of de keuken. De keukenbrigade kan er direct mee aan de slag; de barkeeper heeft de drankjes voor tafel 6 al ingeschonken als de serveerster terugloopt naar de bar, zodat ze meteen kunnen worden uitgeserveerd. Sommige zaken gaan nog een stapje verder en laten hun gasten op een bestelzuil zelf hun eten en drinken aanklikken zodat het direct kan worden klaargemaakt en geserveerd. Het systeem houdt bij voor welke tafel er is besteld zodat er bij vertrek direct foutloos kan worden afgerekend.

Complexe facturen

Vooral in hotels zijn de facturen vaak heel uitgebreid. Een klant boekt een overnachting die soms al vooruit is betaald, bijvoorbeeld via een boekingssite op het internet. Bij vertrek uit het hotel moeten dan nog aanvullende diensten worden afgerekend zoals het ontbijt, de minibar, de spa, diners of andere diensten. Dit wordt meestal op het kamernummer gezet zodat duidelijk is welke extra diensten voor een gast moeten worden afgerekend. Met digitale kassa systemen is dit geen enkel probleem. Je kunt er zelfs voor kiezen dat een gast op een speciaal kanaal op de tv in de hotelkamer kan zien hoeveel er openstaat aan ‘gebruikskosten’. De gast kan dan bij een eventuele fout direct aan de bel trekken zodat deze kan worden gecorrigeerd.

Een kassasysteem op maat

Op de website van Dish.co kun je informatie vinden over op maat gemaakte systemen voor de horeca. Je kunt ze precies zo laten bouwen als je wilt zodat het systeem zo goed mogelijk aansluit op de dienstverlening binnen jouw onderneming. Deze systemen worden niet alleen gebruikt in hotels maar ook in andere soorten horeca of in winkels. Het voorraadbeheer en de boekhouding kan er ook aan worden gekoppeld. Op die manier kost het regelen van de inkoop ook een stuk minder tijd en is er minder kans op verspilling. De boekhouding wordt ook een stuk eenvoudiger omdat je de gegevens over de omzet direct kunt doorsturen naar je boekhouder of er meteen zelf mee aan de slag kunt gaan als je je aangiftes zelf verzorgt. Ook systemen voor personeelsplanning kunnen worden gebouwd en in het netwerk van je hotel worden geïmplementeerd. Op die manier heb je altijd zicht op wie wanneer werkt.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *