Herman Hell - vermogen, horeca zaken en meer
Bron: instagram entreemag

Herman Hell: Een horecatycoon met een indrukwekkend portfolio

De roem en rijkdom van een bekende BN zijn vaak dingen die je niet veel in de media ziet. Om diverse redenen kan een persoon ervoor kiezen om de spotlights te vermijden om zich te focussen op zijn werk. Herman Hell is echter een uitzondering op de regel. Zowel op tv dagbladen, nieuws outlets, en zelfs bij voetbalclubs zal je deze naam al eens horen vallen. De Rotterdammer heeft zich opgewerkt tot een van de succesvolste horeca ondernemers die Nederland ooit gekend heeft. In 2023 won hij een Entree Award voor horecaondernemer van het jaar. Het is wel opvallend dat, hoewel deze persoon veel in de media komt, er weinig over zijn inkomen gesproken wordt. In dit artikel zullen we alvast proberen een beter beeld te geven wie Herman is en hoe een gigantisch imperium aan restaurants en andere horecazaken heeft opgebouwd.

A humble beginning

Mensen houden ervan als beroemdheden nederig blijven nadat ze bekend zijn. De afkomst mogen we zeker niet vergeten, aangezien sommigen op jonge leeftijd al een duwtje in de rug krijgen van hun ouders. Bij Herman Hell is dit zeker niet het geval. Hij werd geboren op 13 december 1975 in Rotterdam en volgde een opleiding van 1988-1994 Vwo, City College. Deze school is gelegen in Rotterdam. Als jonge knaap had hij meteen talent voor ondernemen.

Herman zette zijn eerste stappen in de wereld als ondernemer toen hij een klein pittoresk restaurantje kocht in Crooswijk. Tijdens zijn studie is hij begonnen als glazenhaler en daarna zich volop gesmeten in de wereld van bartender. Andere jobs relevant voor de horeca zoals een terraskelner kwamen hier ook bij kijken.

Hoewel het restaurant destijds degelijk draaide, wilde de man uit Rotterdam er een eetcafé van maken. Spoelen we even door, vandaag zijn er meer dan zeshonderd mensen die voor hem werken, verspreid over 13 verschillende locaties. Daarnaast is Herman een graag geziene persoon in de media en schreef hij een tijd lang een column.

Later in dit artikel gaan we even dieper op in, want via de jaarrekening van het bedrijf kunnen we niet direct afleiden wat zijn vermogen is, maar wel de mogelijkheid om het inkomen van het bedrijf te zien. Het feit dat Herman ging ondernemen stond wel al in de sterren geschreven. Zijn directe familie waren ook ondernemers, dus hij wist vroeg of laat dat hij de volgende zou zijn die de besmetting om te ondernemen te pakken zou hebben.

De weg naar succes

Zijn eerste restaurant in Crooswijk was meteen een succes, hiervoor had hij wel zeer hard moeten werken. Rond de eeuwwisseling bij de opening maakte Herman zo veel mogelijk reclame via sms. Via vrienden, kennissen en familie was het ook de bedoeling om zoveel mogelijk mensen naar zijn eetcafé te lokken. Bovendien had hij een uniek voordeel. Bij de eeuwwisseling zaten we in de “dotcombubbel”. Maar toen had Herman al een internetbedrijf. Niet onbelangrijk, een van de redenen waarom het eetcafé Rotterdam Crooswijk zo succesvol was kwam niet alleen door de reclame. Samen met een vriend had hij dit bedrijf opgericht en met een bescheiden winst kunnen verkopen. Juist deze winst werd geïnvesteerd in het eetcafé.

Het vermogen van Herman Hell

Via de jaarrekening van Hells Kitchen Horeca Groep is het mogelijk om de exacte omzetcijfers van het bedrijf te weten. Jaar na jaar. Helaas zit deze achter een paywall en is het niet direct mogelijk om hiervan concrete cijfers te geven. In 2023 had Herman 13 zaken die op volle toeren draaiden en nog steeds succesvol zijn. We mogen met zoveel locaties al snel kijken naar meerdere miljoenen die de ondernemer in omzet genereert. Uiteraard zijn er de vaste kosten en het personeel dat moet betaald worden. Toch blijft er op het einde van de rit wel een aardig bedrag over.

Als je kijkt naar het vermogen van Herman en zijn weg naar de top lijkt het heel gemakkelijk te zijn gegaan. Gewoon de ene na de andere zaak openen. Toch is er iets heel opvallends aan deze man uit Rotterdam. Tijdens de voorbije decennia heeft een pandemie gekend die voor enorm veel bedrijven de doodsteek was. De horeca was hierbij het beste voorbeeld. Ondanks al die tegenslagen is hij blijven doorgaan met groeien, ondernemen en het beste uit zichzelf en zijn medewerkers blijven halen.

Het privéleven van de ondernemer

Met zijn vrouw Liselore Holman runnen ze nu impressionant imperium van horecazaken. Op dit moment is het niet bekend of ze al dan niet kinderen willen hebben. Herman woont nu samen met zijn vrouw, maar heeft uit een eerder huwelijk nog 2 kinderen. Vermoedelijk wonen die nog af en toe bij Herman thuis.

De horecatycoon beschrijft zichzelf vaak als eigenwijs maar dit is niet zonder reden. Hij geeft in verschillende interviews toe dat hij nog veel rijker zou kunnen worden dan dat hij nu al is. Voor de prijzen van een biertje zou Herman makkelijk een euro meer kunnen vragen, dit kan echter niet over zijn hart krijgen om een klant zoveel te laten betalen.
Niet alleen vindt hij het belangrijk dat het eten, drinken en de sfeer goed is. De prijzen moeten ook nog schappelijk zijn. Je zou hem wel als een “oldskool” persoon kunnen omschrijven, omdat hij graag nog menukaarten heeft i.p.v. een QR die je moet scannen. In de meeste restaurants is men namelijk definitief overgeschakeld naar een QR als gevolg van Covid-19.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *